Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Eficiență energetică

Yildiz Entegre pune mare accent pe responsabilitatea față de protejarea mediului. Majoritatea investițiilor noastre tehnologice sunt către această direcție, iar măsurile de eficientizare a energiei au contribuit la reducerea emisiilor ce ar fi putut fi purificate doar de o pădure de 1,3 milioane de copaci.

– La fabrica din Kocaeli folosim o unitate de producerea energiei cu 3 turbine de 6MW fiecare, alimentate cu gaz. Astfel producem 25% din energia necesară.

– La fabrica de MDF din Mersin avem în funcțiune un boiler energetic de 65MW care transformă reziduurile în energie termală. Producția în cadrul acestei fabrici se menține în limitele standardelor de protecția mediului datorită stației de epurare a apei, zonei de stocare temporară a deșeurilor și liniei de purificare a gazelor emise.

– Materia primă care nu intră în producția de la fabrica de PAL Manisa este folosită pe post de combustibil pentru boilerul de 26,5MW.

– În cadrul fabricii de PAL de la Bolu se folosește un boiler energetic de 9,5MW.

– La fabrica de MDF din Kocaeli am construit un canal între coșul cazanului și presa 3 de uscare, reducând la zero consumul de gaz și astfel am prevenit emisia de dioxid de carbon. Acest proiect a fost premiat cu premiul special al juriului, Senver 14 și Senver 3.

– La fabrica de MDF din Kocaeli am minimizat consumul de gaze prin aplicarea unei turbine la presa 2, care oferă și 30% din energia electrică necesară. De asemenea, datorită investițiilor făcute la Presa 1 și 3, s-au constatat mari îmbunătățiri la nivelul consumului de energie electrică.

– În cadrul fabricii de PAL de la Bolu, vechiul boiler, care era ineficient și nu mai dădea randament, a fost înlocuit cu un nou boiler și întregul său sistem, care reprezintă o adevărată operă de artă tehnologică. Acesta a adus un grad semnificativ mai mare de eficiență energetică, ușurință în folosire și o siguranță în plus pentru muncitori. Această investiție a fost pe locul 2 la categoria ”Inovații tehnologice și automatice – corporații mari) din cadrul premilor pentru Eficiență Energetică oferite de Ministerul Științei, Industriei și Tehnologiei. Mai mult, acest proiect, continuat cu folosirea căldurii de la coșul cazanului în linia de producție, a obținut certificatul de apreciere Senver 15.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.